Testat – Jackson Cuda LT

Den amerikanska marknaden har efterfrågat en lättare kajakmodell. Tendensen har annars gått åt andra hållet med bredare, längre och tyngre fiskekajaker. Jackson har på begäran nu tagit fram Jackson Cuda LT i en lättare plast och modellen bygger precis som namnet anger på de populära Cuda modellerna.

Den lägre vikten gör att kajaken är ännu snabbare än systermodellen och utformningen av skrovet gör att den även är stabilare att stå i. Trots att den ligger så högt i vattnet så håller den spåret alldeles utmärkt vid paddling. Plasten gör också att färgerna på dessa modeller blir betydligt skarpare.

+ Paddelmässigt är Cuda LT´n en dröm.

– Det enda som jag upplever är på minussidan är själva plasten som inte tål lika mycket stryk som Jacksons övriga kajaker. Detta gäller när vassa föremål som stenar träffat på en liten yta. Samt att modellen saknar en släpklack som övriga Jackson modeller har. Men med en kajakvagn för lite längre transporter på land så löser man problemet.

+ När det sen efter en hel dags fiskande är dags att slänga upp LT´n på taket då märks verkligen viktskillnaden.

Fakta
Längd 3,65 meter (12,1 fot), Bredd 81 centimeter, Lastkapacitet 158 kg. Vikt 29 kilo. I jämförelse med Cuda 12 så är LT:n 3 cm bredare än och 5 tum kortare. ABS plasten gör att själva skrovet är nästa 7 kilo lättare än systermodellen Cuda 12.

Jacksons Cuda LT kommer till Europa tidigast hösten 2015 men troligtvis under 2016.

1, ABS plasten gör att själva skrovet är nästa 7 kilo lättare än systermodellen Cuda 12.

2, Center hatchen har i årets Jackson modeller försetts med ett gångjärn som gör att du kan lämna locket stående rätt upp.
3, Elite Seat 2,0. Ny och rejälare stol med snabbtorkande tyg. Med ny ergonomisk utformning. Den nya stolen har också ett nytt uppblåsbart ryggstöd ifrån Therm-a-rest. Hög och låg posistion av stolen möjlig. Nytt och rejälare snabbfäste för Elite Seat 2,0

4, Yakattack Tear Tracks. Placerade på center hatchen, på utsidan av kajaken vid fotstöden samt baktill.

5, Inklusive två RAM tuber och en spöhållare.

6, Levereras med två Planoboxar som har anpassade fickor på undersidan av stolen, för lätt åtkomlighet.

7, Spötoppsskydd i fören.

8, Förvaringsutrymme. Gott om förvaring i hela kajakens längd.

9, Go Pro färdig.

10, Spöspår, som håller spöet på plats om du måste lägga ifrån dig spöet.

11, Paddelstrappar som håller paddeln på plats när du fiskar.

12, Stort förvaringsutrymme.

13, Stand-assist strapp hjälper dig då du behöver komma upp i stående läge eller sätta dig ned.

14, Däckisolering, dämpar ljud och ger en skönare yta att stå på.

15, Justerbara fotstöd.